Köpenhamn guide med ärliga meningar och tips!

Idéen med denna Köpenhamn guide är att visa våra personliga favoriter i ”Dronningens by”. Jag vill gärna tipsa de som besöker stan om vad jag och min familj tycker är värt ett besök.

Det är sevärdheter, restauranger, aktiviteter och annat som vi själva gillar i Köpenhamn. Dels det som man ofta läser om i de vanliga turistguiderna, och de sevärdheter som många redan känner till. Men då oftast med lite bonus info, t.ex. vad man inte ska missa. Men guiden innehåller ofta också inspiration till upplevelser som kan vara svåra att hitta i en vanlig turist guide.

Guiden har på inget sätt ambition om att var komplett, men mest att vara personlig. Och naturligvis hoppas jag att den ger inspiration till ett besök i Köpenhamn, staden som jag nu har börjat uppleva som turist. Jag har kommit på att det finns så mycket kvar att se och besöka, trots att man har bott här i många år, och det är jättekul att uppleva ”sin” stad på ett nytt sätt!

 

Upplysningar på sidorna

Allt som skrivs i artiklar brukar vara saker som man kan räkna med eksisterar lång tid framöver, eller är årligt återkommande. Om det är aktiviteter med kortare aktualitet skrivs det i bloggen. Jag kan inte garantera att alla upplysningar är uppdaterade hela tiden, men försöker att uppdatera allt. Öppettider och liknande bör kontrolleras på sevärdhetens hemsidan (adressen brukar stå i botten av artiklarna), då de kan ändras med kort varsel.

 

Nyhavn. fotograf Lasse Lindgren

 

Jag som skriver i den här guiden och bloggen är född i Sverige, men har snart bott i och omkring Köpenhamn i 25 år. Familjen är dansk, och själv är jag väl varken svensk eller dansk, vill helst kalla mig skandinav! Har ni kommentarer eller annat så kontakta mig väldigt gärna, använd kontaktsidan. Också om det är något som du tycker fattas i min Köpenhamn guide. Guiden får nya artiklar hela tiden, men finns det något som bara måste med, så säg till!

 

Information om användning av Cookies: hittar ni här