Saluhallarna kom till stan

Liksom andra europiska storstäder länge har haft sina saluhallar, så öppnades 2011 saluhallarna i Köpenhamn på det gamla ”Grøntorvet”. Torvehallerne, som de heter, ligger på Israels plads precis i närheten av Nørreport station. Här hittar man delikatteser och råvaror av prima kvalitet och ett sortiment som är svårt att hitta andra ställen.

Torvehallerne

Torvehallerne, med Hall 2 närmast och Hall 1 i bakgrunden

Vid första ögonkast kan Torvehallerne verka moderna och lite kliniska, i jämförelse med de äldre saluhallarna som man har i Sverige och andra länder. Men man ska inte låta sig luras av den moderna arkitekturen som innesluter Torvehallerne.

Saluhallen - Torvehallerne

Innanför finns många passionerade och kvalitetsmedvetna handlare, som gärna kommer med tips och idéer om det de säljer. Och det är ingen tvekan om att Köpenhamns Torvehaller nog ska hitta sin egen stil och känsla med tiden. Även utomlands har man redan lagt märke till Torvehallerne i Köpenhamn. I 2014 blev de av den brittiska tidningen ”The Guardian”, utsedda till att vara bland de 10 bästa mathallarna i Europa.

Handlare i Torvehallerne

Som sig bör i en saluhall finns det slaktare, fiskhandlare, ostaffärer, bagare, frukt och grönsaks handlare, och närmast allt man kan tänka sig i matväg.

Fisk, Torvehallerne

Dessutom en mängd olika special affärer med bland annat kryddor, choklad, olivolja, vin, och delikatesser från länder som Italien, Frankrike, Spanien och Kina.

Torvehallerne

Blommor, Torvehallerne

 

Matställen i Torvehallerne

Naturligtvis finns det också många ställen där man kan äta lunch eller middag. Eller varför inte köpa med sig något gott till en picknick i en närliggande park.

Har man lust till Tapas, så finns det flera riktigt goda Tapas barer. Håller man sig till stenålderskost, eller vill man bara prova, så finns Danmarks första Paelo restaurang här. Ett av Köpenhamns bättre Smørrebrøds ställen ligger här också och man kan välja att sitta i baren eller köpa med sig.

Hallernes smørrebrød

Ja, det finns massor av möjligheter att bli mätt och varför inte sluta av med ett besök hos The Coffee Collective och få en kaffeupplevelse, serverad av folk som älskar kaffe.

The Coffee Colective

Dagens kaffe bryggs medan man väntar

Skrapar man lite i den polerade ytan, så hittar man också den riktiga saluhalls känslan här! 🙂

Öppettider:
Måndag-torsdag: 10 – 19 (måndagar har cirka hälften av affärerna stängt)
Fredag: 10 – 20
Lördag: 10 – 18
Söndag: 11 – 17

Adress: Frederiksborggade 21, 1360 København K
Hemsida: Torvehallerne


Visa större karta