Information om sidan

Bästa guiden till Köpenhamn!

.

Visit Carlsberg!

Carlsbergs Visitor centre är stängt på grund av renovering På den här sidan har det tidigare varit en artikel om mitt besök på Visit...

Läs mer

SMK – Statens Museum for Konst

Statens Museum for Kunst, SMK, är Danmarks största konstmuseum och Danmarks nationalgalleri. Det innehåller en imponerande samling av dansk och internationell konst genom 700 år, från renässansen till konsten av i morgon.

Läs mer

Cisternerna, konst och underjordisk upplevelse

Cisternerna i Söndermarken är Köpenhamns gamla vatten reservoarer som nu har förvandlats till konstmuseum. En helt speciell underjordisk upplevelse.

Läs mer

Botanisk have

Botanisk have, den botaniska trädgården i Köpenhamn, är en skön oas mitt i stan. Massor av växter, fantastiskt palmhus och värt ett besök året runt.

Läs mer

Arken

Söder om Köpenhamn ligger konstmuseet Arken som ett strandat skepp. Museets samling innehåller mer än 350 konstverk, primärt dansk, nordisk och internationell samtidskonst. Bland annat konst av Damien Hirst, Anselm Reyle och Ai Weiwei. Också skiftande utställningarna, med de största inom modern konst, parallellt med unga talanger.

Läs mer

Den lilla sjöjungfrun (lille havfrue) fyller 100 år

Den lilla sjöjungfrun, den världsberömda skulpturen som står i vattnet vid Langelinie i Köpenhamn, fyller 100 år 23 augusti 2013.

Läs mer

Post & Tele Museum

På Post & Tele museum kan man se och lära om utvecklingen inom kommunikation genom århundranden. Kul för barn och spännande utställning för vuxna.

Läs mer

Bunker från kalla kriget – Ejbybunkeren

Ejbybunkern. Ett interaktivt digitalt upplevelsescenter, som berättar om kalla kriget och Köpenhamns besfästning.

Läs mer

Köpenhamns bästa utsikt – Vor Frelsers kirke

Tornet på Vor Frelsers kirke är en af de bästa utsiktsplatserna i Köpenhamn. Här har man en fantastisk utsikt! Passa på att lyssna på klockspelet också.

Läs mer

Ny Carlsberg Glyptotek

Var en runda på Glyptoteket häromdagen. Om man som jag tycker det är trevligare att se marmor skulpturer från antiken på sin ursprungliga...

Läs mer
.