En av mina stora laster är choklad! Som tur är finns det många chokladaffärer i Köpenhamn, där man kan hitta riktigt god choklad, gjord på goda råvaror och som smakar himmelskt. Oftast är det dyrt, men fördelen är att man äter mindre! 🙂 men eftersom man inte behöver äta många bitar innan man känner sig belåten, så behöver man inte köpa så mycket.

Choklad

Då jag nog inte är den enda som lider av denna last, så tycker jag att det kan passa bra med en guide över chokladaffärer i Köpenhamns centrum, så den kommer här!

Peter Beier Chokolad

Peter Beier Chokolad

Peter Beier Chokolade är en av de få chokladaffärerna som endast säljer en sak, choklad. Ambitionen är att leverera världens bästa, och det försöker man leva upp till, bl.a. genom att ha sin egen kakaoplantage. Om man vill smaka om det lyckats ligger det en affär på Strøget:

Peter Beier Chokolade
Skoubogade 1
1158 København K

Hemsida: Peter Beier chokolade

Hotel Chocolat

Hotel Chocolat

Trots namnet, och fasaden som kan förväxlas med ett hotell, så är det här en chokladaffär. Hotel Chocolat startades av två brittiska entreprenörer för ca 20 år sedan, och har växt till en kedja med affärer i Storbritannien, USA, Holland och Köpenhamn. Man har egna kakaoplantager, och mottot är Innovation, äkthet och etik.

Hotel Chocolat
Østergade 13
1100 København K

Hemsida; Hotel Chocolat på Facebook

Summerbird

Summerbird

Summerbird är kända för sina väldigt goda gräddbullar, med olika smak och marsipanbotten. Förutom gräddbullarna har man mycket god choklad, men även mandlar mm.

Summerbird
Kronprinsensgade 11
1114 København K

Magasin / Mad & Vin
Kongens Nytorv 13
1095 København K.

Torvehallerne
Frederiksborggade 21,
Hal 2, Stade A3-B3
1306 København K.

Summerbird
Falkoner Alle 21
2000 Frederiksberg

Summerbird
Værnedamsvej 9
1819 Frederiksberg C

Hemsida: Summerbird

Frellsen Choklad

Frellsen har exsisterat sedan 1897 och har nu affärer över hela Danmark. Förutom choklad har Frellsen också specialiserat sig i kaffe till företag.

Købmagergade 31C
1150 København K

Hemsida: Frellsen Chokolade

Sv. Michelsen Choklad

Sv. Michelsen har också existerat i många år, och stammar från 1933. I dag säljer man choklad genom 250 olika choklad, vin och special affärer över hela Danmark.

Frederiksberg Centret
Falkoner Alle 21, dør 244
2000
Frederiksberg

Hemsida: Sv. Michelsen

Magasin Choklad

Magasin har producerat sin egen choklad i över 75 år. Först i lokaler i närheten av varuhuset vid Kongens Nytorv, men där blev platsen snabbt för trång och nu ligger fabriken i lokaler utanför Köpenhamn.

Magasin
Kongens Nytorv 13
1095 København K

Hemsida: Magasin chokolade