”Smaken av en Sømods karamell är en smak med historia”

Det påstår man hos ”Sømods bolcher”. Med en historia som stammar från 1891, då den första karamellproduktionen började i Nørregade, så måste man nästan ge dem rätt. Nu, mer än 120 år senare ligger produktion och butik fortfarande kvar på samma ställe.

karameller-butik

I en bakgård på Nørregade 36 hittar man affär och produktionslokaler, och det är inte mycket som har ändrats genom åren. Trots små justeringar, för att förbättra arbetsmiljön för dem som arbetar där, så produceras det på samma sätt som förr. Man använder fortfarande pärlsocker till karamellerna, där de flesta andra har gått över till andra ersättningar, t.ex. glukos . Om det gör skillnaden vet jag inte, men efter min mening kan det smakas, det är de bästa karameller man kan få!

Sømods karameller säljes enbart i Nørregade 24, Nørregade 36 eller via deras webshop (jo, lite moderna har man blivit). Så om man hittar Nørregade bolcher i andra affärer, skal man inte tro att det är originalet.

Alla Sømods karameller är utan konstgjorda smak- och färgämnen. Allt är 100 % naturligt.

karameller-favorit

Det är bara att välja sina favoriter, eller ta en påse blandade karameller. Min favorit är nog Sort special, eller Rabarber, eller kanske ”Martins fyldte med rom”? Ja, det finns många favoriter!


Visa stor karta

Hemsida: Sømods Bolcher
Adress: Nørregade 36b, 1165 København K