Bakken, världens äldsta nöjesfält, ligger i Dyrehaven norr om Köpenhamn. Bakken är inte lika polerad som Tivoli inne i centrum, men kan nog bäst beskrivas som folklig och genuin.

Karusell - copyright kopenhamn-guide.se

Ofta är det också Bakken danskarna väljer om de ska på utflykt med ”tjocka släkten” eller kollegorna, då besöket ofta kombineras med en picknik i Dyrehaven. Danskarna är världsmästare i att “hygge”, detta typiskt danska ord som bäst kan översättas med att mysa eller njuta, och många danskar menar nog att Bakken är ”hyggeligere”, eller mer avslappnat. Personligen tycker jag om båda nöjesfälten, charmiga på var sitt sätt! 🙂

Bakken - copyright: kopenhamn-guide.se

vattenrutschbana

Folkliga Bakken

Så om ni har varit i Tivoli och tycker att det är dax att prova något annat, eller bara vill bort från stan en stund, ta en sväng till Bakken. Man betalar inte entré till det stora området som ligger väldigt vackert i kanten av Dyrehaven (en skog som etablerades på 1600 talet till jaktreservat). Men man kan med fördel köpa åkpass om man har tänkt sig att prova några av de 33 åkattraktionerna.

Berg och dalbanan

Den gamla Berg & Dalbanan i trä

Spel och kiosk

Här finns naturligvis också massor av spel, lyckohjul, automater, restauranger, barer, caféer, fastfood och glasskiosker.

Bøfbar - copyright: kopenhamn-guide.se

Är man hungrig kan man bl.a. prova en Bøfsandwich från Oscars Bøf bar. Stället som introducerade hamburgare i Danmark och har legat på Bakken sedan 1949.

Underhållning

Danmark mest kända revy, Cirkus revyn, huserar också på Bakken, liksom Bakkens Hvile, ett etablissemang som sedan mer än 130 år har haft sångflickor på scenen som underhåller med visor, sånger och fräcka repliker. Sist men inte minst finns Pjerrot här, som underhåller de mindre barnen med trolleri och dockteater.

Pjerrot, copyright: kopenhamn-guide.se

Pjerrot underhåller barnen på lilla scenen framför Pjerrots hus.

Tips:

Kolla hemsidan för rabatter på åkpass mm.

Bakken har öppet från mitten av mars till slutet av augusti.

Kommer man med bil ska man betala parkering, men annars kan man ta s-tåget, linje C till Klampenborg.

Hemsida: https://www.bakken.dk/

Adress: Dyrehavevej 62, 2930  Klampenborg


Visa större karta