Zoo med sina 1,2 miljoner besökare på årsplan, intar en fjärde plats över Danmarks största attraktioner. Så det är ingen tvekan om att Zoo är populärt, och inte utan anledning.

kopenhamn-guide.se

Ingången på toppen av Valby bakke

Zoologisk have, som grundades 1859, har haft en förmåga att utveckla sig, så förhållandena för djuren hela tiden blir bättre, och upplevelsen för besökarna större. Sedan mitt första besök (på 90-talet om jag minns rätt), har det hänt mycket till fördel för djuren.

I “Den Arktiska Ringen” lever isbjörnar, sälar och nordatlantiska fåglar i en unik anläggning. Har man lite tur, så kan man uppleva isbjörnarna under vattnet, om de har lust att ta sig ett dopp när man kommer förbi.

isbjorn_foto_lasse_lindgren

Nästan så att man får lust att byta plats!

Genom stora panoramafönster och via en undervattenstunnel kan man se isbjörnarna simma runt.

Isbjørn_Foto_Henrik_Sørensen
Foto: Henrik Sørensen

Elefanthuset och savannen

2008 fik elefanterna nytt elefanthus, tecknat av arkitekten Norman Foster. Här har elefanterna fått bättre villkor både ute och inne, fler aktiviteter, mer plats, och en stor vattengrav som de kan bada i. Anläggningen gränsar mot Frederiksbergs Have, så om man går en promenad i parken, kan man samtidigt passa på att titta på elefanterna i Zoo. På samma sätt har också Noshörning, Giraffer, Flodhästar, Zebror och många andra stora och små djur fått bättre omgivningar de senaste 20 åren.

zoo-elefanter
Elefanterna kan också beskådas från Frederiksberg Have

Barnens Zoo

I barnens Zoo kan barnen klappa getter och hälsa på nordiska husdjur, leka i gångarna under kaninberget, eller springa ikapp med ”ljusharen” och andra djur på lekplatsen.

zoo-get

TropeZoo

I Tropezoo kommer man in i tropikvärme även om det skulle ligga snö ute, här kan man bl.a. uppleva fjärilar, fåglar, grodor och reptiler.

regnskogen

Djur från hela världen

I allt bor det över 3000 djur och mer än 250 olika arter från hela världen i Zoologisk have, och snart blir det fler. Den svartvita Jättepandan ska också bo här snart. Björnarna kommer att utlånas från Kina, men det är inte fastlagt när de ankommer, eftersom det kräver många förberedelser.

zoo-lejon
Och här en bild på ”lejonkungen”.

Info

Dagens program kan ses på informationstavlor vid ingången, eller här: Dagens program

Hemsida: www.zoo.dk

Adress: Zoologisk Have, Roskildevej 32, 2000 Frederiksberg

Öppettider:
Zoo har öppet varje dag, hela året.
Man öppnar klockan 10.00, men beroende på årstid, stänger man mellan kl. 16.00 och 20.00.
Se exakta tiderna här