Kulturnatten i Köpenhamn hålls i år fredag den 15 oktober (fredag innan skolornas höst lov). Kulturnatten, som är ett årligt återkommande evenemang med över 250 deltagande arrangörer, som lockar med massor av olika aktiviteter i stadens museer, teatrar, kyrkor, departement, källare, och parker, även platser som normalt inte är öppna för allmänheten.

Aktiviteter vid Kulturnatten 2021

Det finns så många upplevelser att det kan bli svårt att välja. Kolla in programmet i förväg och planlägg hemifrån (se link längre ned) eller köp ett kulturpass på dagen och låt dig rivas med av stadens pulserande kulturliv, som på precis den här dagen fylls med kulturupplevelser utöver det vanliga. Vissa arrangement ska man reservera plats till i förväg, så det kan vara en god idé att kolla programmet i förväg. När man har köpt kulturpasset är inträdet gratis, och även transport med buss, s-tåg och Metro.

Affisch 2021 av Tilde Grynnerup

Kulturpass och program

Kulturpass och program kan köpas i alla 7-Eleven kiosker i Köpenhamn, samt på bibliotek och kulturinstitutioner i Köpenhamn och Frederiksberg. Eller köp det online, men de skickar bara till adresser i Danmark.

Kulturpasset kostar 95,- och ger gratis inträde till alla arrangementer och gratis transport med S-tog, Metro och buss i hela huvudstadsregionen kl. 16 – 04.

Kulturnatten är Köpenhamns största enkeltstående event, och rekordet i antal sålda kulturpass var 94.000 pass i 2018.

Hemsida: Kulturnatten 2021

kulturnatten

Några av aktiviteterna ett tidigare år. Uppvisning hos Københavns brandvæsen, guidad visning Metro bygget, besök i Folketinget/Christiansborg och möjlighet att smaka ”Prinsegemalens Æbledessert” i Det Kongelige Festkøkken.