Experimentarium, eller Experimentariet som många kallar det, återinvigdes 25/1 2017 på sin ursprungliga placering vid Tuborg Havn. Efter att man i några år har bott på papirøen på Christianshavn, medan man byggde nytt och byggde om, så har man nu flyttat tillbaka in i nya vackra lokaler där man nu har plats att vissa hela utställningen, med 16 olika teman.

Den väldigt vackra koppar trappan i de nyrenoverade lokalerna

Experimentarium tar fram barnet i oss alla

Experimentarium är så klart ett Eldorado för barn och unga som gillar att experimentera och leka, men det är ingen tvekan om att vuxna också kan lära sig massor, och leker man med så blir det garanterat en rolig upplevelse för hela familjen.

Är man en grupp på 2-5 personer kan det rekommenderas att prova ”PULS Torvet”. Här gäller det att genomföra 8 (eller så många man har lust med) olika stationer där man på olika sätt får rört sig och får pulsen att stiga. Man tävlar dels mot varandra i laget, men laget kan även försöka slå dagens rekord på banan. Alla deltagare har sitt eget chip-kort, som man aktiverar när man startar på en ny station. När man har genomfört de stationer man valt, checkar man ut igen och kan se bilder från alla stationer. Man kan även välja bilder som man kan få hemskickade till sin e-mail.

När man kommer hem kan man hämta ner bilderna som tagits

16 olika tema utställningar

Naturligtvis finns det massor av andra experiment och försök man kan göra, med olika teman som t.ex. Hamnen, Under huden, såpbubbel lek och Fysisk cirkus. Alla utställningar kombinerar lek och försök med vetenskap och teknologi, så på så sätt får man både underhållning och lär sig nytt.

Hamnen, där man bl.a. transporterar gods från Danmark till Asien

Utställningar:
– Knep & Knåp
– Puls torget
– Ljuslabyrinten
– Sinnenas tunnel
– Jästcellen
– Såpbubbleriet
– Under huden
– Den interaktiva bion
– Cirkus Fysikus
– Ses i trafiken
– Stranden
– Energizonen
– Byggplatsen
– Idéverket
– Uppfinningarnas hus
– Hamnen

 

Ljus labyrinten

 

Om man blir hungrig

Rasmus Bo Bojesens restaurang ligger på andra våningen och här finns ett stort urval av mat och dricka till rimliga priser. Har man egen matkorg med så finns det också picknik område.

 

Bra att veta

Kommer man med bil finns det parkering i källaren, är det upptaget kan man parkera i köpcentret Waterfront, som ligger precis bredvid. Närmaste S-tog station är Hellerup Station (1,3 km) eller Svanemøllen station (1,5 km) och därifrån kan man antingen ta en buss eller gå.

Beställer man biljetterna online innan, sparar man lite på inträdet, liksom man kan få rabatt om man reser med Scandlines eller har Bropass till Øresundsbron, men undersök innan vad som gäller. Copenhagen Card ger också rabatt.

 

Adress:
Tuborg Havnevej 7
2900 Hellerup

Aktuella öppettider är säkrast att kolla på hemsidan, det är alltid längre öppet då skolorna i Danmark har lov.

Websida: www.experimentarium.dk