Information om sidan

Bästa guiden till Köpenhamn!

.

Reffen

Copenhagen Street Food stängdes 22 december 2017. MEN – SNART ÖPPNAR “REFFEN”!

Eftersom Copenhagen Street Food endast hade ett temporärt hyresavtal och ägaren av tomten har ett annat syfte med byggnaderna, är Copenhagen Street Food nu stängt.
MEN, snart öppnar ett ännu större projekt av teamet som låg bakom Copenhagen Street Food. Placeringen blir Refshaleøen, därför namnet “Reffen”. Här öppnas försommaren 2018 ett nytt område med matmarknad, kreativa workshops och olika kulturella och innovativa projekt.
Håll dig uppdaterad här, eller på deras hemsida

=================================================

Gillar du Streetfood, eller tycker att det är kul att uppleva fastfood från olika delar av världen. Då är ett besök till Papirøen där Copenhagen Street Food ligger ett måste. Men även om man inte är snabbmat fantast så tror jag att de flesta tycker det är inspirerande med ett besök på ön som tidigare var lagerhall för Köpenhamns stora tidningstryckerier. Nu handlas här god mat till låga priser.

 

copenhagen street food

Mer än 35 olika Street Food bodar, fram tills 2018

Fram tills 2018, när hallarna ska rivas och det ska byggas nytt, finns nu här inomhus matmarknad med över 35 olika matbodar och food trucks. Maträtter från Indien, Thailand, Turkiet, Italien, Marokko, USA, ja, nästan lika många länder som bodar. Här serveras allt från Cheesecake till Butter Chicken och gourmet hot dogs.

Vissa tar endast emot kontant betalning, andra MobilePay eller kreditkort. Men man har även sin egen valuta, CowCash, som kan köpas i barerna och användas som betalning i alla bodar.

Man kan även boka bord i “Drivhuset”, där man beställer det man vill ha att dricka, och sen går runt och hämtar det man vill äta. När solen skinner finns det massor av platser utanför där man kan sitta, eller man kan sitta på kajkanten och njuta av utsikten mot Skuespilhuset eller Operaen.

Street Food på Papirøen

 

Hitta hit

Vardagar kan man ta Havnebussen till ön, men annars ligger den 15 minuters gång från Christianshavns Metro. Finns även ett begränsat antal parkeringsplatser om man kommer i bil.

Öppettider:
Måndag – Torsdag: 12 – 21
Fredag – Lördag: 12 – 22
Söndag 12 – 21 (vissa bodar stänger 20)

Torsdag, fredag och lördag har barerna öppet till sent, och ofta är det musik med DJ eller koncerter.

Adress:
Copenhagen Street Food

 

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

.