Mecka för te älskare

Om man är tedrickare måste det nästan vara obligatoriskt med en runda förbi A.C. Perch’s Thehandel, som ligger på Kronprinsensgade i närheten av Ströget. Här har det legat en te affär sedan 1835, då Niels Brock Perch grundade affären. Sedan dess är det inte mycket som har ändrats i affären, annat än att den naturligtvis har renoverats och fått elektricitet. Men den gamla miljön finns kvar och det är värt ett besök bara det. Men det är naturligtvis det te som säljs, som gör att man fortfarande finns kvar på adressen.

 

A.C. Perch's Thehandel

 

På 1800 talet när teet lastades från Asiatiska kompaniets skepp, var mottot att erbjuda danskarna de bästa teerna från hela världen. Och det är nog en av anledningarna till att affären fortfarande är väldigt populär och att A.C. Perch’s Thehandel också är kunglig hovleverantör. Kommer man förbi vid lunchtid på fredagarna så är det kö ut på vägen, när Köpenhamnarna ska passa på att köpa te till helgen.

 

Hos A.C. Perch’s Thehandel bevaras traditionerna

Att gamla traditioner bevaras ses genom hur teet står på rader i deras respektive plåtburk, hur man väger på gamla vågar med lösa vikter, och har man barn med sig, så är det obligatoriska karameller.

Förutom alla de färdiga blandningar som kan köpas, så kan man göra sin egen blandning, som då blir registrerad i kundkartoteket till nästa gång man ska handla. Lite moderna har man trotts allt blivit, eftersom man nu också kan beställa te på deras hemsida.

2006 öppnades Perch’s Tea Room på våningen ovanför affären. Här serveras förutom te olika delikatesser, där inspirationen kommer från den brittiska och Asiatisk te kulturen.

Hemsida: A. C. Perch’s Thehandel
Till Tea Room: A. C. Perch’s Tea Room

Adress: Kronprinsensgade 5, 1114 København K